Flyg till Norge
Berg och fjordar, norrsken och midnattssol. Flyg med SAS för att uppleva Norges fantastiska natur. Oavsett om du vill se norra eller södra Norge så har vi ett flyg som tar dig dit.
SAS flyger till Norge från/via Oslo, Köpenhamn eller Stockholm och erbjuder flyg till Alta, Bergen, Bodø, Harstad-Narvik, Haugesund, Kirkenes, Kristiansand, Kristiansund, Longyearbyen (Svalbard), Oslo, Sandefjord, Stavanger, Tromsö, Trondheim och Ålesund.
Vi flyger från alla våra destinationer i Europa, USA (Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco, Seattle och Washington DC), Kanada (Toronto) och Asien (Bangkok, Seoul och Tokyo).
Fånga norrskenet – och se midnattssolen
Ta dig bort från stadsljusen och försök att fånga norrskenet. Från slutet av september till slutet av mars är Nordnorge mörkt från tidig eftermiddag till sent på morgonen. Norrskenet dansar då ofta över himlen. Under sommarmånaderna får du 24 timmars solljus norr om polcirkeln eftersom solen aldrig går ner. Under denna tid på året har norra Norge 76 dagar med midnattssol. Ännu längre norrut, på Svalbard, har de midnattssol i hela fyra månader.
- Huvudstad: Oslo
- Valuta: Norsk krona
- Tidszon: CET: UTC +1/CEST (Centraleuropeisk sommartid): UTC +2
- Officiellt språk: Norska
Ta Flåmsbanan
Hoppa på Flåmsbanan och njut av en av de vackraste tågresorna i ditt liv. Tåget går från slutet av Aurlandsfjorden upp till de höga bergen vid Myrdal och tar dig genom hisnande norska landskap. Om du tittar ut genom fönstret ser du vattenfallet Kjosfossen, som förser Flåmsbanan med ström.
JULI 2022
Bad, behandlingar och välbehag! Här är de bästa ställena för dig som älskar att bada, basta eller att få härliga skönhetsbehandlingar och massage.
Fantastiska The Well
The Well
På den här spaanläggningen på Sofiemyr i Oppegårds kommun öster om Oslo finns det 11 bassänger, 15 saunor, 25 olika behandlingsrum, trädgårdar, grottor, lounger och en restaurang. Totalt omfattar anläggningen 10 500 kvadratmeter och tre våningar. Och här har man inte snålat med någonting. Det är lyxigt, bekvämt och elegant. Du kan självklart njuta av faciliteterna, men även delta i basturitualer, som till exempel ”Aufguss”, där badvärden häller eteriska oljor på de heta stenarna. Du kan välja och vraka mellan en rad olika behandlingar och massager. Gillar du att simma ska du veta att inomhus- och utomhusbassängerna har bra längd så att du kan träna lite under vistelsen. Blir du hungrig kan du äta i spaanläggningens restaurang eller bara ta en öl framför den öppna spisen i loungen. Konstintresserade kan se utvalda verk ur investeraren Stein Erik Hagens stora konstsamling. En dag här känns som en semester i sig. Om du gillar stället men inte bor i Oslo ska du veta att nu byggs ett hotell i anknytning till spa-anläggningen.
Sol och hav på Son Spa
Son Spa
Det här lilla vackra samhället, drygt 40 minuters körning från Oslo, med sina små vitmålade hus, är värt ett besök i sig. Här hittar man lite äkta sørlandsidyll, och därför lägger många båtar till här under sommarmånaderna. På Son Spa, som öppnades 2008, kan du ladda batterierna och leva lite lyxigt. Anläggningen är 2 000 kvadratmeter stor, har bassäng, bastu, varma och kalla källor, utomhusjacuzzi, allt med fantastisk utsikt över fjorden. Du kan självklart få behandlingar för hela kroppen. Som gäst kan du delta i gruppträningspass. Du kan testa tai chi, styrketräna eller träna i vatten. Bland annat. I restaurangen serveras allt från krabbklor till ren. Och ja, du kan övernatta.
Farris bad i Larvik
Farris bad
Spahotellet Farris Bad har fått flera utmärkelser av både resebranschen och Trip Advisor. Kanske inte så konstigt? Spaanläggningen är vackert belägen vid strandkanten i Larvik, väster om Oslo. Här kan du frossa i badritualer och behandlingar som får dig att känna dig fräsch och nyskrubbad. Väldigt skönt! Känner du för yoga så går det också bra, yogapass erbjuds varje dag.I restaurangen serveras läckra norska råvaror. Blåmusslor, havskräftor, hälleflundra, ankbröst från Holte gård och kanske norska ostar till dessert?
Lyxigt och elegant spa i Trondheim
Britannia
Det gamla hotellet Britannia i Trondheim öppnades 1870, men har varit stängt för renovering och öppnades igen i april 2019. Hotellet ser till att gästerna verkligen har det bra. Britannia spa har bassäng, bastu, isbad, avslappningsrum, jacuzzi och träningsrum. På behandlingsmenyn finns allt från ryggmassage till pedikyr. Här erbjuds även behandlingar för män och barn. Ett stalltips: Kocken Christian André Pettersen som vann brons i Bocuse d’Or 2019 är kökschef på hotellets Michelinrestaurang.
För dig som älskar skidåkning och fjäll
Norefjell Ski & Spa
Gillar du att åka skidor så är Norefjell Ski & Spa himmelriket för dig. Här kan du åka skidor under vintern och kombinera fart och snö med fantastiska spabehandlingar. Är du inte fullt så förtjust i snö, kan du hoppa direkt i bassängen eller ta en massage. Eller bara koppla av. Med du stora fönstren har du ändå naturen alldeles framför näsan. Dessutom kan du njuta av kylan i utomhusjacuzzin. Bor du inte på hotellet kan du köpa tillgång till spaanläggningen. PS: Hotellet har utsetts till Norway’s Leading Spa resort och Norway’s Best Ski Hotel.
OKTOBER 2022
De hör till Norges populäraste vandringsleder, så du kommer sannolikt inte att få ha dem för dig själv. Men de är inte populära utan anledning utan erbjuder Norges kanske mest spektakulära utsikter.
Norrmän älskar att gå på tur, kanske är det därför den Norska Turistföreningen (DNT) är den största organisationen av sitt slag i Norge med över 300 000 medlemmar. Den har ett unikt nät av stugor som är öppna för alla. Medlemmar får rabatterat pris, men priset för icke-medlemmar är ändå rimligt jämfört med hotell.
Det finns totalt 550 stugor runt om i landet och de är kända för sin informella och mysiga atmosfär. Vissa av stugorna är bemannade och värdarna erbjuder trerätters middag och kan ge goda råd om den omgivande terrängen.
Obemannade stugor är antingen öppna hela tiden eller kan öppnas med en huvudnyckel som kan beställas från DNT. Att bo i en obemannad DNT-stuga kostar mellan 200 och 300 norska kronor per natt och cirka 900 norska kronor för helpension i en bemannad stuga.
Det norska statsägda skogsbolaget, Statskog, har också 70 stugor för korttidsuthyrning i vackra vandringsområden i olika delar av Norge.
Här är fem vandringsleder att upptäcka i Norge
Romsdalseggen
Från Romdalseggen har man en svindlande utsikt över fjäll och fjordar och över Rauma-älven som slingrar sig genom dalen mot Åndalsnes. Vandringen tar sex till åtta timmar. Efter den första stigningen kan man antingen välja standardleden längs bergskammen eller den lite enklare, där man slipper delsträckor som kan vara lite yrselframkallande. Leden är öppen från våren till dess att snön kommer på hösten, men vandring bör endast genomföras i bra väder. Romsdalseggen är en lång vandring men för större barn med erfarenhet av vandring är det ett fantastiskt äventyr. Den så kallade ”familjeleden” tar cirka sex timmar och är lika oskyddad som den vanliga rutten.
Besseggen
Från vandringsleden över Besseggen har man en vidunderlig utsikt över det dramatiska landskapet. Vandringen är inte särskilt ansträngande och inte heller särskilt utsatt för väder och vind, men man får ändå en svindlande känsla när man tittar ner på glaciärsjön Gjendes gröna vatten på ena sidan och den djupblå insjön Bessvatnet på den andra. Det bästa är att tillbringa natten i Gjendesheim och sedan ta båten till Memurubu på andra sidan Gjende på morgonen och utgå därifrån. Besseggen är 16 km lång och den högsta punkten ligger 1 743 meter över havet. Hela utflykten tar cirka åtta timmar. Högsäsongen är i juli, augusti och de två första veckosluten i september. Barn från sju år och uppåt som är vana vid att vandra bör klara vandringen lätt.
Foto: Sebastien Goldberg/Unsplash
Preikestolen
Över 270 000 människor besöker de här svindlande höjderna varje år. För den som är van att vandra i ojämn terräng tar vandringen cirka två timmar. För barn och mindre vältränade vandrare tar det cirka två till tre timmar år vardera hållet. Leden har en stigning på 330 meter och är 3,8 km lång. Slutmålet är en platt klippavsats som ligger 604 meter över havet. Stigen är bred och på flera ställen längs vägen finns det trappsteg. En bra idé är att kombinera vandringen med en måltid eller övernattning i en fjällstuga. Bästa tiden att gå är mellan april och oktober.
Kjerag
Kjerag reser sig majestätiskt 1 000 meter över Lysefjorden nära Stavanger. Den vertikala, släta graniten har länge varit ett populärt blickfång från fjorden, men vill du ha en annorlunda upplevelse ska du vandra upp till Kjeragplatån och Kjeragbolten. Kjeragplatån är en kal, slät klippavsats. Terrängen är krävande och besvärlig men uppe på toppen väntar ett fågelperspektiv över Lysefjorden och härifrån är det lätt att hitta den berömda Kjeragbolten, stenblocket, som så ofta har fotograferats: Det är inkilat mellan två vertikala bergssidor och det är lätt att kliva ut på. Vandringen till Kjerag är 10 km och tar cirka fem timmar. Stigningen är 750 meter. Detta är en ganska tuff vandring och passar inte så bra för barn under sju år. Turen kan göras hela sommarsäsongen.
Galdhøpiggen
Från Norges högsta berg har man magnifik utsikt över Jotunheimen. Men Galdhøpiggen, 2 469 meter över havet, är mer än bara ett berg och en viktig del av den norska identiteten. Men du behöver inte vara bergsbestigare för att ta dig till toppen. Från fjällstationen Juvasshytta är vandringen ganska enkel. Hela utflykten tar cirka sju timmar. Från Juvasshytta tar man sig över glaciären Styggebrean (här måste man ha guide med sig) och upp till toppen. Man kan gå tillbaka samma väg eller ner till Spiterstulen, en annan stuga. Detta är en familjevänlig led som passar för barn som är vana vid att vandra. Men barnen måste vara minst 7 år för att ta sig över Styggebrean-glaciären. På Galdhøpiggens topp finns en station som serverar läsk och snacks. Där kan man även köpa vykort. En gång var stugan ett postkontor – det högst belägna i Nordeuropa.
Tips inför en vandringstur i Norge
Turplanering, stugor och erbjudanden i Norges fjällvärld: dnt.no
Stugor och restips: statskog.no och inatur.no
För turplanering och råd: ut.no
Friluftslivsmagasin med senaste nytt från friluftsscenen i Norge: utemagasinet.no
Väderprognoser: yr.no
JUNI 2023
De är del av världsarvet och erbjuder fartfyllda äventyr och spektakulära utsikter. Hollywoodfilmer använder dem till och med i blockbusters. Norges unika fjordlandskap måste helt enkelt upplevas i verkligheten och har en självklar plats på alla resenärers bucket list. Här hittar du våra favoriter.
I Douglas Adams science fiction-serie Liftarens guide till galaxen visar det sig att hela jorden är byggd och designad av utomjordingar. En av världsbyggarna har till och med fått pris för sitt jobb med Norges kustlinje och mer specifikt, för alla dess fjordar. Det är inte svårt att förstå varför författaren valde denna plats som symbol för naturens skönhet, för norska fjordar är några av världens vackraste platser att vistas på. National Geographic har till och med sagt att Vestlandet, där många av fjordarna finns, är ”världens mest ikoniska destination”. Men vilka fjordar får du absolut inte missa?
Geirangerfjorden
Dramatiska, branta klippväggar, snötäckta fjälltoppar och vattenfall som ur en saga gör UNESCO-världsarvslistade Geirangerfjorden till själva sinnebilden för en norsk fjord. I denna majestätiska miljö kommer du att känna förundran inför naturens kraft och området erbjuder massor av möjligheter att uppleva den på bästa sätt. Gå Fosseråsa vandringsled och passera bakom ett vattenfall, testa på adrenalinkickar som zipline och en kanjontur – eller ta dig upp till någon av områdets utsiktspunkter.
Nærøyfjorden
Nærøyfjorden är en del av den långa Sognefjorden och en vild och vacker fjord. UNESCO la till den på sin världsarvslista 2005 tillsammans med Geirangerfjorden på grund av deras exceptionellt sköna natur. På plats vid Nærøyfjorden måste man ibland gnugga sig i ögonen för att tro det man ser. Som smalast är fjorden enbart 250 meter och fjällen sträcker sig upp till 1 400 meter. Missa inte vattenfallet med två namn: Sagfossen och Lægdafossen. Vattnet faller på ett ställe fritt i hela 125 meter.
Nærøyfjorden. Foto: Tomasz Furmanek / VisitNorway.com
Lysefjorden
Du har säkert sett Preikestolen, klippan som ser ut som en predikstol där den med sina räta vinklar hänger högt ovanför Lysefjorden och som är känd från Tom Cruise-filmen Mission: Impossible – Fallout. En annan spektakulär klippformation är Kjeragbolten, där en stenbumling sitter fastnaglad mellan två lodrätta klippväggar. Dessa toppattraktioner gör så klart Lysefjorden till ett måste för alla fjord- och vandringsfantaster. För den som hellre ser fjällen och fjorden från vattnet finns också många båtutflykter.
Nordfjorden
Nordfjorden bjuder på en mångsidig naturupplevelse. Glaciärer, fjäll, och öar – du hittar till och med världens högsta havsklippa Hornelen och paradisstranden Grotlesanden här. Det är som du förstår en bra plats för äventyrslystna familjer – oavsett nivå och ålder. Loen Skylift kan forsla er upp till en dramatisk utsikt om små fötter har blivit trötta, medan Via Ferrata Loen erbjuder en av Europas mest kompletta Via Ferrata (säker klättring uppför en bergsvägg). Surfintresserade kan ta sig ut mot Norges västligaste udde, Vestkapp, medan det är en upplevelse utöver det vanliga att susa ner mot fjorden på en mountain bike.
Trollfjorden
Om det är drama som är din grej så är Trollfjorden i Lofoten att rekommendera. Klippväggarna störtar ner i den blå fjorden och de omkringliggande fjällen är taggiga. Fjorden är liten, enbart 2 km lång, och dess smala inlopp ger ett hemlighetsfullt intryck. Du når dessutom Trollfjord endast med båt eller kajak, men väl där kan du uppleva ett vilt fjordlandskap utan mänsklig närvaro (förutom du och andra turister förstås). En spännande historia finns också om fjorden. 1890 utkämpades Trolllfjordslaget här mellan traditionella fiskare i roddbåtar och ångbåtsdrivna fiskefartyg.
Hardangerfjorden
Under våren utspelar sig ett magiskt spektakel utmed Hardangerfjorden när hundratusentals fruktträd blommar utmed fjordens sluttningar. Området är känt som Norges frukthuvudstad och med vår menar man så här långt norrut från mitten av maj och en månad framåt (även om våren kan komma i april vissa år). Ett måste är också att smaka den cider som produceras här. Utmed fjorden finns en uppsjö av äventyr: klättra upp till den spektakulära klippavsatsen Trolltunga, utforska Folgefonnaglaciären, testa en av områdets via ferrata eller lyssna på dånet från Vøringsfossen.
Sognefjorden
En resa till Sognefjorden tar dig till Norges längsta och djupaste fjord. Den ligger strax norr om Bergen och bryter sig in från kusten i 205 km, och flera mindre men ofta lika kända fjordar som förgreningar. Här finns även många fantastiska turistmål som Jotunheimens nationalpark, den världsarvslistade stavkyrkan i Urnes och Jostedalsbreen, fastlandseuropas största glaciär.
DECEMBER 2022
På Norges västkust kan du utmana dina krafter i krävande bergsterräng och jobba upp en rejäl aptit inför ett besök på någon av krogarna som får Michelinguidens inspektörer att dela ut stjärnor. Varför inte utforska Bergen och Stavanger i år?
Smaka på havet
Nordnes sjøbad
När solen skiner i Bergen skyndar sig alla ut för att njuta av den. Därför är havsvattenbassängen Nordnes sjøbad ett omtyckt ställe, inte minst eftersom den är uppvärmd. Att vinterbada är hett i Norge och här kan du både bada och basta.
Kajaktur på fjorden
Fjord Tours
Bergen ligger mellan Sognefjorden och Hardangerfjorden. Ett bra sätt att göra det mesta av det geografiska läget är en kajaktur i Nærøyfjorden, en arm av Sognefjorden. När du glider fram på vattnet i tystnaden och tittar upp på de 1 800 meter höga branta bergsväggarna på båda sidor får du verkligen uppleva Norges unika natur på nära håll. Har du ingen kajak kan du boka en tur med exempelvis Fjord Tours.
Stjärnor i sikte
RE-NAA
Välkommen till en kulinarisk föreställning! som det står på Renaas webbplats. Och det är precis vad du får här. Restaurangen i Stavanger har ett öppet kök där kockar, serveringspersonal och matgäster samsas i samma rum, utan diskar mellan sig. All mat lagas på närproducerade råvaror från Rogaland och restaurangen har två stjärnor i Michelinguiden.
Vandring i vildmarken
Den norska västkusten har välsignats med nakna berg och spektakulära klippformationer som ger klättrare något att bita i. Vandringen upp till Preikestolen, 604 m över havet på Lysefjordens norra sida, lär också ge dig en adrenalinrusch du inte glömmer i första taget. Det är inte konstigt att flera av scenerna i Mission: Impossible – Fallout spelades in här (även om det i filmen påstås att de är i Indien).
Vikingatiden
Många tänker på vikingarna som grymma barbarer. Det var de säkert i vissa avseenden, men de hade också ett välorganiserat samhälle där kvinnor hade viktiga positioner. På Viking House i Stavanger kan du ta på dig VR-glasögonen och resa 1 000 år bakåt i tiden för att se hur de levde – nästan i alla fall. Du kan också gå en guidad tur i vikingarnas fotspår med Guidecompaniet.
SEPTEMBER 2023
Norge är verkligen ett land som älskar sin snö och sin skidåkning, och det är inte så konstigt med tanke på de höga fjäll som täcker stora delar av landet. Det här är Norges bästa skidorter för såväl nybörjare som experter.
För andra skidåkande skandinaver är det lätt att bli lite avundsjuk på Norge. Både för landets framgångar i både skidspåren och alpinbackarna under årens gång, men kanske främst för sin geografi där Norge kan stoltsera med höga fjäll som täcker en stor del av landets yta och en genuin och inbjudande skidkultur som spänner över generationsgränserna. För i Norge är skidåkning både vardag och fest. Att stå på ski är något som var man, kvinna och barn ägnar sig åt på helger och lov, oavsett om det är på längden eller utför, eller kanske på topptur.
Ta chansen och upptäck Norge på snö du med. Här finns mängder med både små och stora skidorter som erbjuder fantastiska upplevelser i vår vackra, skandinaviska fjällvärld. Och om du är beredd att själv ta dig till toppen på dina åk, att gå på topptur, kan du få världsunika upplevelser i storslagna landskap där spetsiga fjäll möter djupa fjordar. Go tur!
Flyg till: Oslo
Hemsedal
Norges mest välbesökta skidort ligger bara tre timmar norr om huvudstaden Oslo. Här saktar pulsen aldrig ner, det är full fart från morgon till sen kväll. Börja dagen med att ta för dig av de välpreparerade, långa pisterna innan du känner dig uppvärmd nog att ta dig an en offpiståkning som är bland de finaste som finns i Skandinavien. När benen gett upp för dagen drar den kanske vildaste och roligaste after skin som finns på våra nordliga breddgrader igång med full fart och håller på till långt in på småtimmarna.
Hemsedal, Foto: Shutterstock
Flyg till: Scandinavian Mountains Airport
Trysil
Trysil ligger precis på andra sidan gränsen från svenska Sälen men bjuder på nästan den dubbla fallhöjden och ännu mer skidåkning i ett liftsystem som har hela 31 liftar och 68 nedfarter. Om du älskar att åka pist så har du verkligen hittat hem, få ställen i Skandinavien kan locka med lika fina pister för härligt sugande carvingåkning, ofta i breda och precis lagom branta nedfarter.
Flyg till: Trondheim
Oppdal
Norges tredje största stad Trondheim är hemvist åt många längdskidåkare i världsklass, det är verkligen en riktig vinterstad. Man kommer dessutom att arrangera VM på skidor 2025. Men om du föredrar att åka utför är den lilla pärlan Oppdal, ett par timmar västerut, ett givet mål. Här mixas fantastisk offpiståkning, inte minst från den nybyggda Vangsliekspressen med riktigt fina carvingpister. Och när skiddagen är slut kan du strosa runt i en av Norges finaste småstäder.
Flyg till: Bergen
Myrkdalen
Kuststaden Bergen är en av de nederbördsrikaste platserna i Europa. Som skidåkare är det en bra sak, för när stormarna trycker på från Atlanten under vintern så betyder det att det kommer enorma snömängder i bergen en bit in från kusten. Som i lilla Myrkdalen som hör till de skidorter i Europa som får allra mest snö varje vinter. Och det betyder fantastiska möjligheter till puderåkning som saknar motstycke i Skandinavien.
Flyg till: Harstad-Narvik
Narvikfjellet
Om det fanns en tävling för världens bästa stadsbacke så skulle Narvikfjellet vara på pallen. För precis utanför stadsgränsen hittar du liftburen skidåkning som är bland det finaste som finns i Skandinavien med stor fallhöjd, fina pister och en mytomspunnen offpiståkning. Allt med storslagen utsikt över Ofotfjorden. Kom hit i slutet av april eller i början av maj och du kan dessutom åka skidor i midnattssolens sken.
Lofoten
Norges kanske finaste ”skidort” saknar liftar och pister överhuvudtaget, för ute på ögruppen Lofoten bjuds det på toppturer som inte är något annat än bland de vackraste i världen. Spetsiga bergstoppar skjuter över 2 000 meter rakt upp ur havet. Från topparna har du mäktiga vyer där du i varje väderstreck inte ser något annat än berg och hav, det är en upplevelse som varje skidåkare bör uppleva minst en gång i sitt liv. Bergsguide är ett måste. Vårt stalltips är att ta in på den gemytliga Lofoten Ski Lodge i Kabelvåg, där erbjuds både boende, guidning och färsk fisk fångad i havet precis utanför.
Flyg till: Ålesund
Strandafjellet
En dryg timmes bilväg från den vackra kuststaden Ålesund ligger det lilla samhället Stranda, beläget vid den magnifika Storfjorden. Själva skidområdet ligger på två sidor av samma dalgång och bjuder på både stor fallhöjd och enorma möjligheter till offpiståkning och kortare turer. Som om det inte var nog så får Stranda mycket snö varje vinter. En liten pärla som är väl värd att upptäcka för skidentusiasten med smak för äventyr. Den lokala guidefirman Uteguiden visar dig mer än gärna de finaste godbitarna på ett säkert sätt.
SAS-appen kommer att vara din resekompis. Boka, uppdatera, uppgradera, checka in och spara ditt boardingkort i appen. Mer om SAS App
Upplev Norges natursköna landskap med barnen. SAS erbjuder upp till 90 % barnrabatt för att göra det mer prisvärt att ta med barnen på resan till Norge.
Vill du se världen? Med Scandinavian Airlines och våra partner i SkyTeam kan du flyga till många av världens länder. Våra destinationer
Alltid med SAS
Vi strävar efter att säkerställa att våra kunder ska ha en avkopplande och bekväm resa. Oavsett vilken biljettyp du har ingår alltid vissa av SAS kundförmåner.
Det ingår alltid smidig incheckning online, kaffe och te ombord, upp till 90 % barnrabatt och SAS App i din flygning.
Ingår i din reseklass: | SAS Go | SAS Plus | SAS Business* |
---|---|---|---|
24 timmars öppet köp | Ja | Ja | Ja |
Handbagage | LightJa* Smart/Pro1 x 8 kg |
2 x 8 kg* | 2 x 8 kg |
Incheckat bagage | LightNej Smart/Pro1 x 23 kg |
Smart1 x 23 kg Pro2 x 23 kg |
2 x 32 kg |
Fast track** | Nej | Ja | Ja |
SAS Lounge** | Kan läggas till mot en avgift | Ja | Ja |
Mat och dryck | Långdistansflyg till/från Asien, Kanada och USA:Ja Flyg inom Skandinavien/Europa:Kan förbeställas |
Ja | Ja |
WiFi | Kan läggas till mot en avgift | Kan läggas till mot en avgift | Ja |
*Flyg till/från Asien, Kanada och USA **Om tillgängligt